Vores fødevaresystemer skal gentænkes, og ligesom mange andre byer og kommuner, ønsker Kolding at være en del af løsningen. Men hvordan kan man bruge designtænkning som nøgle til at løse de største udfordringer, lokalt såvel som globalt?
I 2021 blev Kolding Kommune og Syddansk Universitet en del af FOOD2030, et EU-finansieret forskningsprojekt med partnere fra 12 europæiske byer. I de kommende år skal Kolding fungere som et "living lab", hvor vi bruger designtænkning til at udvikle lokale initiativer, der kan fremme et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Projektet inddrager aktører fra jord til bord, lige fra producenter og distributører til detailhandlere og borgere. Med afsæt i deres ønsker og behov, udvikler og afprøver vi en række forskellige løsninger og får konkrete indsigter i, hvad der virker – og ligeså vigtigt, hvad der ikke gør.
Til dato har FOOD2030 igangsat indsatser på 37 forbedringsområder. Bl.a. inden for:
Gennem projektets enkelte indsatser opsamler vi løbende ny viden, data og feedback, som indgår i kommunens overordnede roadmap for en mere bæredygtig fødevarestrategi. Forskningsprojektets endelige resultater forventes at blive offentliggjort efter afslutningen af FOOD2030 i år 20xx.